O Mariji - Marija Ždero Life Coach

O Mariji

Marija Ždero, Profesional Coach i trener

Marija Ždero, Prvi i jedini licencirani trener i coach Jacka Canfiielda u Srbiji

 

 

 

 

 

 

 

Ko sam ja? Marija Ždero, prvi i jedini licencirani trener i coach Jacka Canfielda u Srbiji, zaljubljenik u život, majka troje dece, supruga, zaposlena, preduzetnik, kolega, prijatelj, sestra….
Puno se smejem i ponekad plačem, nekad sam tužna i neraspoložena, i mnogo češće hrabra i vesela. Ponekad ustanem i ne znam šta me žulja, samo tako osećam… Život mi je mnogo lakši od kada sam naučila da tražim svoje odgovore na pravom mestu, u sebi. Volim osmeh i toplu reč.

Šta drugi vide u meni?  Strast prema životu, radost i hrabrost. Polaznici mojih treninga kažu da im je znanje i iskustvo, koje delim na treningu, živo, iskustveno i super korisno. “Šlag na jagodama” su moj entuzijazam i vera koji motivišu i pokreću na akciju.

Zašto bi i vama bilo korisno da dodjete na moj trening? Otvorenog i radosnog srca, sa vama ću podeliti svoje znanje i iskustvo, svoje primere na kojima sam sama učila sve ono čemu i vas učim. Šta mi je bilo korisno, gde sam se saplitala, i kako sam rasplitala svoje zavrzlame. Kroz praktične vežbe, na svojim primerima, doživećete nova iskustva, otkriti šta i kako možete drugačije da radite u svom životu kako bi ostvarili ono što želite … Sve što naučite na treningu možete primeniti i van učionice. Bićete svedoci promena u svom životu  koje ste do juče smatrali nemogućim.

Šta mi je važno? Da učim, da isprobam ono što naučim na svom primeru, da delim ono što naučim i da živim ono što pričam.

U šta verujem?  Pre svega verujem u ono što radim! Verujem da svako od nas može da ostvari ono što želi, jer mi i poželimo ono što već nosimo u sebi. Verujem da je ljubav prema sebi, drugima i životu  točak oko kog se vrti naše iskustvo i naše dobro.    

Kako sam postala coach i trener?  U svojim četrdesetim, mogla sam da kažem da sam ostvarila sve ono što sam do tada htela… Ponekad lako, ponekad teže… I onda, javila se neka nova dimenzija radoznalosti, preispitivanja i htenja… Počelo je da me golica, i ponekad da me žulja:
Ko sam, gde sam, šta sam…. Koji su moji razlozi, radosti, strahovi…  Šta hoću, šta neću, zašto i kako, kuda, kada, sa kim i gde…
Krenula sam na uzbudljivo putovanje. Kroz NLP metodologiju, Canfield metodologiju i coaching proces (koji spadaju u najmoćnije metodologije današnjice za postizanje ličnog rasta) potvrdila sam puno svojih vrednosti, nešto presložila, dodala, oduzela i nanovo posložila kockice na jedan vrlo sličan, a ipak drugačiji način, koji mi je doneo nove uvide, radost, energiju, novi pravac i nove izazove koji me vesele.

Inspirisana ličnim iskustvom promene, osveženja i boljitka, dobila sam jasnu ideju da želim svojim radom da pomognem, inspirišem, podržim i  naučim druge kako da kreiraju za sebe boljitak i napredak, i da žive život po svojoj meri. Sa puno poverenja, entuzijazma, energije i ljubavi krenula sam u susret novoj profesiji – profesiji coach-a i trenera za lični razvoj.
U toku svoje edukacije, učila sam i učim od najboljih: Jack Canfield, Stephen Giligan, Charles Faulkner, Slavica Square, Bernd Isert.

Marija Ždero, Prvi i jedini licencirani trener  i coach Jacka Canfielda u Srbiji, NLP Master

Učitelji

Jack Canfield

Džek Kenfild je začetnik i medjunarodno priznat lider i ekspert u oblasti ličnog razvoja i razvoja strategija za postizanje izvanrednih rezultata, autor svetskih bestselera, nagrađivani govornik, trener i coach. Više od četrdesetpet godina Jack edukuje i inspiriše ljude širom sveta. 2014 godine magazin SUCCESS  ga je nazvao jednim od najuticajnijih lidera u oblasti ličnog razvoja, i prozvao ga  #1Succes coach-em u Americi.

Stephen Giligan

Stephen Gilligan, Ph.D. je psiholog koji je završio doktorat na Stanford univerzitetu. Bio je centralna figura u originalnoj NLP grupi i postao najbolji učenik Miltona Eriksona, fenomenalnog psihijatra i hipnoterapeuta. Doktor Gilligan je proširivao svoj rad proteklih 40 godina na značajan način, dok je istovremeno razvijao svoje programe Generative Trance i Generative Coaching.
U 2004-oj godini je primio nesvakidašnju nagradu Lifetime Achievement Award od strane Erickson Foundation u čast mnogobrojnih doprinosa.

Charles Faulkner

Charles Faulknerjedan od prvih NLP trenera, izuzetno cenjen i aktivan u oblasti biznisa. On je life-coach, trader, motivator, autor i expert u modelovanju.

Učio je NLP od samih začetnika, njegova izvanredna ekspertiza u Eriksonovoj hipnozi, geštalt terapiji, kognitivoj  lingvistici, dale su pečat njegovoj jedinstvenoj metodologiji modelovanja koju je implementirao u polju NLP-a.

Slavica Squire

Slavica Squire je potpredsednik  European Coaching Association – ECA, osnivač prvog NLP Instituta i prve Coaching Akademije na našim prostorima i bestseler autor. Slavica  je  sertifikovana kao International NLP Master Trainer i licencirani Master Business Coach.
Godine 2004. je  počela sa prvim profesionalnim NLP treninzima na srpskom jeziku za top menadžere, 2006.  godine je  osnivala prvi NLP Institut u Srbiji, a 2008. i prvu Coaching Akademiju u Srbiji.

Bernd Isert

Bernd Isert je vlasnik najveće nemačke organizacije za razvoj i usavršavanje: Metaforum iz Berlina. Osnivač je te kompanije i na njenom čelu već 25 godina. Među prvima je u Nemačkoj počeo da se bavi NLP-om I coaching-om, davnih 80-tih. Začetnik je integrativne metode gde se NLP integriše i prepliće sa konstelacionim radom, time-line terapijom, kineziologijom.