Blog

Slučajni susreti (ne)postoje

Možda se i vama desilo da neke ljude sa kojima ste se mogli još davno sresti, sretnete tek danas. Živeli ste u istom gradu, u susednoj zgradi, ili ste nekad putovali istim avionom, ili imate zajedničke prijatelje već dugo, i baš se niste sreli do danas. Kako to?

Duboko verujem da se srećemo onda kada smo spremni da vidimo jedni druge i da se prepoznamo.

Moj suprug i ja smo se prepoznali posle nekoliko godina rada u istoj kompaniji. Svih tih nekoliko godina smo se sretali, i tek u nekom trenutku smo se prepoznali. U trenutku kada smo se prepoznali, svi prethodni susreti su se živo vratili na moj dlan, kao izvrsno posložene karte. I više nije izgledaIo slučajno, jer ništa nije slučajno. Valjda smo se svih tih godina kroz druga iskustva oblikovali, da bi se tog jednog dana prepoznali. Oni između susreti, sa svim drugim ljudima, su nas gradili i klesali, da bi bili to što jesmo onog trenutka kada smo se prepoznali. Prekrasno, zar ne?

Istu priču ću vam ispričati i za svoje poslovne partnerke. Znale smo se nekoliko godina, i samo je došao jedan dan kada smo sazrele da prepoznamo jedna drugu. I izgledalo je slučajno! A ustvari, sazrevale smo i rasle, sve tri, za taj trenutak, svaka ponaosob, sa svojim iskustvima i svojim susretima u međuvremenu.

Zar ovo nije fantastično. Mi se ustvari spremamo, ulepšavamo i doterujemo za ono što je najbolje za nas, za naše najbolje role. Zato uživajte u procesu. Ako još nije ono što želite, verujte da dolazi, i predajte se učenju iz onoga što imate oko sebe trenutno, i bićete spremni da prepoznate svoje prave uloge.

Ljudi postaju deo naših života sa valjanim razlogom. I iskustva koja kreiramo sa njima služe da nas nečemu nauče, da nas oslobode nečega, da nas probude, i svakako da zakoračimo stepenik, i više, u svom razvoju. Susreti nose poruke, lekcije, učenja… Svi naši susreti. Budimo zahvalni na njima, i na onima koji nas naizgled nerviraju.

Ovih dana sam isto baš tako srela nekoga koga sam po svim logikama mogla sresti još davno. Živeli smo u malom gradu, pa iako kažu svi se znaju, mi se nismo znali. I verujem da postoji valjan razlog što smo se baš sada sreli. Radujem se!

 

 

 

Back to list