Blog

Gde da tražimo svoje odgovore?

Vrata onoga što želimo se otvaraju unutra, a ne spolja.

 U nama je odgovor na pitanje šta želimo, koja je to strast i pasija koja nam spava pod srcem, i u nama je sve ono što nam je potrebno da to nešto i ostvarimo.

Samo mi sami možemo da damo tačan odgovor na pitanje šta je to što nas raduje, veseli i pokreće, šta čini da se osećamo živim, da se radujemo… Za početak se može desiti da se i uplašimo da o tome razmišljamo, a kamoli izgovorimo. Možemo pomisliti i da u današnjem životnom stilu i ritmu nema mnogo mesta za ispunjavanje sopstvenih strasti i pasija. No, moram vam reći da je upravo ta naša tanana želja, ta naša osobna mera toga nečeg što želimo, da je to naše gorivo i snaga. Zato je super korisno da otvorimo ta vrata na unutra i potražimo u sebi svoje ŠTA? Jasan odgovor na ŠTA želim će skoro automatski pokrenuti najmoćniji deo nas koji će nam služiti da radimo ono što je potrebno, onoliko uporno i istrajno koliko treba, onoliko fleksibilno, kreativno koliko treba, i kada treba, da bi stigli tamo gde želimo.

Kako ta unutrašnja sila funkcioniše jednom kada se pokrene?

Ona nas motiviše, kreira nove ideje, iznalazi nove načine da se rešimo svog straha, da prevaziđemo i realne prepreke na putu, da nađemo vremena i načina da obezbedimo novac, podršku, da steknemo možda nova znanja, samopouzdanje da nastavimo dalje i kada se čini da nema puta. Ta sila u nama nas čini hrabrijim, upornijim, vrednijim … I daje osećaj i čini da je sve moguće. I tu silu svako nosi u sebi, samo je možda svi ne upotrebimo.

Kako da pokrenemo svoju snagu?

Može se desiti da se unapred uplašimo svoje snage, da nemamo u nju poverenja, i da se nepoverljivo pitamo gde će nas zaista odvesti. Ovaj unutrašnji vodič će vas sigurno odvesti tamo gde vi želite. Zato dobro, baš dobro, iskreno, i otvorenog  srca, razmislite i osetite, šta stvarno želite. Možda vam se odmah i ne učini primerenim to nešto što želite. Možda to nešto nema trenutno uopšte veze sa vašim sadašnjim životom, vašom sadašnjom profesijom. Možda vam za trenutak i zaizgleda lakše da prekinete ove misli. Ali ako želite da pokrenete i osetite snagu i moć svoje unutrašnje sile koja radi za vaše dobro, onda se vratite na svoja pitanja i odgovore. Zašto vam je to nešto važno? Šta ćete dobiti kada to nešto ostvarite? Ko ćete biti tada, kako ćete se osećati, i zašto je to našto baš važno za vas?
Kada izbrusite svoje odgovore, baš po svojoj meri, osetićete kako se ova sila u vama pokreće, pokreće vaše akcije, primećuje prilike i šanse, koristi ih, otvara nova vrata, i vodi vas putem do onoga što želite.

Trening Uspehologija je put odavde gde jeste do onoga što želite.Pomoći će vam da otkrijete tačno ono što želite za sebe, da pokrenete svoj potencijal i snagu, i ostvarite to što želite.

 

Povezani postovi