Blog

Preuzmite život u svoje ruke

Možda ste se nekad zapitali kakav je to život koji živite i kuda idete?
Možda ste se nekad zapitali koliko vredi takav život i možda ste već i znali odgovor: naš život vredi onoliko koliko mu se posvetimo.

Da li je vaš život toliko vredan da dozvoljavate da zavisi od vremena, komšije, kolege, partnera, države,poslodavca, gužve u saobraćaju… Ili je vaš život najvažniji projekat koji imate i odlučni ste da ga ne prepustite u tudje ruke.

Preuzmite život u svoje ruke i razmislite šta je ono što možete već sada da uradite kako biste počeli da se krećete u pravcu u kom želite.

Pozivam vas da razmislite kakav život želite za sebe:

  • Zamislite sebe kao mudru osobu u starosti koja priča priču o životu koji je proživela….
  • Šta biste želeli da kažete i šta ćete zaista reći?
  • Šta je ono na šta biste bili ponosni?
  • Šta je ono što vas je inspirisalo u životu i što je dalo vašem bitisanju svrhu?
  • Šta je ono što ste uradili baš onako kako ste želeli, i koliko bi bilo stvari za kojima biste žalili što ih niste uradili?

Ovo je prilika da potražite u sebi odgovore na pitanje šta je ono što vas pokreće i kakav život želite za sebe.

oslobadjanje

Ako vas na trenutak iznenade misli i ideje koje vam naviru, i zaustite sebi da kažete da niste vredni života kakav sanjate, da je to  o  čemu razmišljate nemoguće i pomislite da odustanete od svojih snova, želim da vas pitam ko je onaj ko odlučuje kakav će vas život biti, vi ili…? Ko je onaj ko kaže koliko duboku vodu vi možete da pregazite da biste živeli svoje snove , vi ili …? Ko odredjuje vaše granice , vi ili…?

I sada možete pomisliti samo na jednu, ili više, situacija u vašem životu kada ste izveli nešto ravno podvigu… Možda i neki, samo vaš, “ mali podvig ” ili i “veliki”. Svakako, podvig je nešto što ste toliko žarko želeli i verovali u sebe, i u ostvarenje, da vas ništa nije moglo zaustaviti. I, uspeli ste, napravili ste svoj podvig. Divan osećaj, zar ne? I  sada, sa tim divnim osećajem možete opet pomisliti na san o svom životu? Najvažnijem projektu koji imate.. Kako se odnosite prema njemu, da li se bavite njime, da li verujete, da li radite na njemu, da li ste istrajni…

Obično nam se čini da ispred sebe imamo dovoljno  vremena i da jednoga dana, kad još nešto, i  još nešto uradimo, tada ćemo se posvetiti svom životu , previđajući  činjenicu  da je to naš najvažniji i najpreči projekat.
I ustvari, mi svaki dan biramo sa kim, gde, koliko i na koji način trošimo svoje vreme i  svoj život. Da li je vaš život onakav kakav  želete za sebe ? Ako jeste, to je divno, nastavite tako i ohrabrite druge da je moguće živeti svoje snove. Ako nije, možete postaviti sebi pitanje da li ste spremni da odustanete od svog najvažnijeg projekta, ili ćete ipak zasukati rukave……. Možete  dozvoliti svojoj mudrosti, svom srcu da vam pruže odgovore, pokažu vam put i da vam  daju snagu da izadjete iz svojih granica udobnosti, poznatih situacija, poznatih odnosa  i počnete da radite ono što je potrebno kako biste imali život kakav želite za sebe.

Mi imamo mudrost da sanjamo snove koji su samo naši, jer za njih imamo potrebnu snagu da ih ostvarimo.
Verujte da zaslužujete da živite život kakav želite za sebe.