Blog

Meni je važno od koga učim, a vama?

znanje

Naravno da vam je važno od koga ćete da učite. Jer način i intenzitet povezivanja između onoga ko deli znanje i iskustvo, i onoga ko to isto znanje prima je izuzento važan. Poverenje, inspiracija, podrška, primer, vera , to je sve ono što kreira kvaitetan odnos koji učeniku služi na rast i boljitak. Vi sigurno imate svoju meru šta je za vas važno , šta očekujete od svog učitelja, znanje, iskustvo, energiju, koliko to što vas uči živi u svom životu, i  bilo šta drugo što je vama važno.

I ja sam isto tako razmišljala kada sam birala svoje učitelje.

Ja sam se vodila i verom da se pravi učitelj pojavi baš onda kada sam spremna. I zaista sam tako iz faze u fazu i imala nove učitelje koji su baš dolazili u pravo vreme sa lekcijama koje su se slagale i bile baš primerene za određenu razvojnu fazu.

I baš kada sam se poslednji put pitala kuda dalje, kada sam imala osećaj da sam na raskrsnici nekoliko mogućnosti za dalja znanja, pojavio se upravo moj najveći učitelj, mentor i model Džek Kenfild.

Osim svih titula uspešnosti kao transformacioni lider, coach, pisac, biznismen, Džek Kenfild je sedamdesetšestogodišnjak sa puuuuuuuno smisla za humor, i možete zamisliti koliko životnog iskustva u koje je utkano preko 40 godina rada na razvoju ljudskog potencijala.

Džek Kenfild je u mom svetu prava mera biznisa i duhovnosti, prava mera profesionalnosti i humora, topline i ozbiljnosti, i neko ko je živi primer svega onoga što podučava.

Sećam se kada sam pre pet  godina pročitala njegovu kjnigu. Jasno sam osetila sam da je to jezik koji je meni potpuno razumljiv na nivou uma i srca. I nekako sam sve vreme verovala da ću jednog dana da radim sa tim čovekom, da učim lično od njega i da imam privilegiju da Džek bude moja lična podrška na putu do onoga što želim.

I stvarno, taj osećaj me nije prevario, odveo me baš tamo gde treba, iako su sve okolnosti od pre pet godina mogle ići u prilog nemogućem.

dav

I upravo su to moje najveće lekcije koje sam naučila, i koje važe za sve životne oblasti, na sve teme i rade na svim geografskim širinama…

  • Sve je moguće
  • Veruj jako u ono što želiš
  • Prave stvari dolaze u pravo vreme
  • Telo govori jasnim jezikom, i na nama je da oslušnemo te osećaje
  • Iako ti se nekada učini da imaš prevelike snove, oni su upravo onoliko veliki koliki je i tvoj kapacitet da ih ostvariš

Znanje je najkorisnije kada se deli i tada je proces učenja još dublji. Moja svrha je da ono što znam podelim sa drugima! Dobro došli!   

 

 

 

 

Povezani postovi