Blog

Snovi se (ne)ostvaruju?!

Kad smo kod snova, da vas pitam – kako je kod vas? Da li uopšte sanjate? Koliko ste svojih snova gurnuli pod tepih?

Da li su vaši snovi nešto što vas inspiriše, nešto vredno truda, nešto u šta verujete, ili su vaši snovi ono nedostižno, što vas nanovo podseća da je vaš život mnogo daleko od onoga što ste nekad želeli za sebe…

Danas želim da podelim sa vama svoje iskustvo ostvarenja jednog sna. Nije nikakva bajka, niti sam ja superheroina, priča je skroz stvarna, sa usponima i padovima, sa mnogo nijansi sive. Pričala sam je onoliko dugo, onoliko posvećeno, do svog happy end-a! Za mene, happy end-a! Računam, možda i vama ovo iskustvo može biti korisno, pa da i vi ostvarite ono što želite za sebe.

Prva, odlična, vest koju imam za vas, jeste da se snovi ostvaruju. Još bolja vest je da postoji recept za ostvarenje sna, i najbolje od svega je što i vi možete da naučite i primenite taj recept u svom životu.

Za početak priče, moj san je bio i jeste da učim druge ljude kako da ostvare svoje snove i da žive život kakav žele.
Kada sam počela da sanjam svoj san, i intuitivno rešila da ga ne bacim u kategoriju nemoguće, nego da mu dozvolim da ugleda svetlost dana, nisam znala ništa, a najmanje KAKO ĆU da ga ostvarim.
Jer, moj san nije imao veze sa mojom dotadašnjom profesijom, nisam imala nikakvo iskustvo, ni potrebno znanje…. Samo sam jako osećala šta želim, i neobjašnjivo jasno znala da je TO, TO. Znate ono kad prosto znate. Sve ostalo je bilo nepoznanica. Kuda, kada, kako, koliko, sa kim, kome…
Možda je i vama ova situacija poznata. To nas sve muči kada pomislimo na novi put, zar ne? I često i odustanemo, jer na početku ne znamo odgovore na sva svoja pitanja. A jedino što nam je potrebno na početku jeste odgovor na pitanje ŠTA, šta to zapravo želimo? Sve ostalo može da bude nepoznato X. I ako sada pomislite „…ali ja čak ni ne znam šta želim…“, evo ohrabrenja i još jedne dobre vesti, postoji način da otkrijete svoje ŠTA. A kada imate svoje poznato ŠTA želite, sve ostalo, svako X i Y, posle toga, staju u klupko koje se odmotava niz put, lakše i teže, nekad se zamrsi, pa ga odmrsite, pa opet, i jednog dana satkate priču vrednu pričanja.
Mogu vam reći samo da sam na početku jedino bila sigurna da moram svojim primerom svedočiti onome o čemu pričam. O ostvarenju sna! Jer kako bih inače razumela izazove i iskustva na tom putu…

Znate, ja sam od onih – živi ono što pričaš!

Gradeći svoj san, radeći na njemu, saplićući se i ustajući, puzeći i trčeći, danas imam pun kofer primera sa svog puta, i kad je bilo lako i kad je bilo teško, i kako može da bude lakše, i šta raditi kada je teško, i još pun kofer konkretnih, primenljivih tehnika i alata koje sam i sama koristila, i koji će i vama pomoći da osvarite ono što želite.

Onaj srednji deo priče, između početka i srećnog kraja, onaj koji vam se možda čini da nedostaje u ovim redovima, jeste iskustvo i znanje koje radi u praksi, konkretni uvidi, učenja iz sopstvenih greški i padova, dileme, strahovi, nedoumice i rešenja. I sve to, i još mnogo više, entuzijazam, veru, pozitivan stav, energiju koja pokreće, delim sa svojim polaznicima na treningu Uspehologija koji je ustvari i ostavrenje mog sna!

Ako sam mogla ja, možete i VI!

Kako je bilo na završnom modulu treninga Uspehologija, šta su polaznici rekli o svojim najvećim utiscima i koristima od treninga, u  čemu im je trening pomogao i šta su sve naučili, možete videti i pročitati u nastavku.

 

Radujem vam se od septembra, kada i kreće novi ciklus treninga Uspehologija. Do tada vas ohrabrujem da sanjate! Jer, snovi se ostvaruju, znam provereno, iz iskustva!

Trening Uspehologija  će vam pomoći da otkrijete i potvrdite svoje ŠTA , i daće vam odgovore na pitanje KAKO da odatlee gde jeste stignete tamo gde želite da budete !

 

Povezani postovi