Blog

Šta kada nemam podršku u svom okruženju?!?

Koliko je okruženje važno za naš uspeh i napredak? Ljudi kojima smo okruženi, sa kojima provodimo najviše vremena, ili najviše razgovaramo…

Rekla bih mnogo važno. Okruženje može da nas uspori, da nas obeshrabri, umori, ili u onom boljem, željenom scenariju, da nas bodri, hvali, podržava, da nam da krila da lakše ostvarimo sve ono što želimo.

Kako da podržite sebe još bolje?

Da bi se bolje nosili sa izazovima, prevazilazili prepreke, strahove i ostvarili ono što želimo, biće vam super korisno da u svom okruženju imate sledeće …

  1. Verni navijač – Osoba koja misli da ste već fenomenalni i izistinski navija za vas i vaš uspeh!
  2. Nežni gonič – Osoba koja vas pritiska kada treba, da izvučete iz sebe maksimum.  Ova osoba  postavlja dobra pitanja, pomaže vam da se fokusirate i odredite prioritete.
  3. Lojalni prijatelj – Osoba u koju imate poverenja, možete da podelite sve sa ovom osobom i dobro i loše, bez dase osećate da ćete biti osuđivani, i bez griže savesti
  4. Entuzijasta – Osoba koja unosi pokretačku energiju u vaš život: Osim što je pozitivna, ova osoba vas  pokreće na akciju, pored nje sve izgleda lakše.
  5. Mentor – Osoba koja je već uradila ono što vi želite da uradite, i koja je u tome uspela. Ova osoba vas vodim putem koji je i sama prošla deleći sa vama svoje iskustvo. Koje akcije su korisne za vas, šta je poželjno da radite. Pomaže vam da izbegnete greške koje mogu da vas uspore, odnosno vodi vas da sigurno, na najednostavniji i najbrži način ostvarite to što želite.

Pravi izbor…

Možda sada kada ste ovo pročitali pomislite, ili osvestite, kako vam ustvari podrška baš i nedostaje. Ako je tako, postoje bar dve opcije za vas trenutno.
Jedna je da pristanete da ostane tako, i da nedostatak podrške bude jedna slaba karika na vašem putu ka boljitku.
Ili, da preuzmete stvar u svoje ruke i obezbedite sebi sigurnu i vernu podršku na putu do onoga što  želite.

Ako ste rešeni da napravite pravi, prvi korak ka svom boljitku,
Upravo na ovu temu, kako su dobile pravu podršku, snagu i znanje za uspeh i iskustvo koje žele!

 

 

Povezani postovi