Blog

Zašto nam je nije lako(ili je teško) da volimo sebe?

Puno pričamo o ljubavi prema sebi, i zapravo je teško živimo?!?
 

Sviđa mi se što živimo u svetu gde ljubav prema sebi više nije vidjena samo kao sebična, već je afirmativno tretirana oko nas u časopisima, na veb sajtovima i naslovima knjiga.
 
Ali moramo da se zapitamo……
 

Ako je ljubav prema sebi toliko hvaljena ovih dana, zašto se i dalje veliki broj žena oseća preplavljeno, iscrpljeno i rastrzano na sve strane?!?


Zašto ne možemo da prevaziđemo taj obrazac samožrtvovanja?
Postoje duboko utemeljeni razlozi zbog kojih bez obzira na pokušaje,  jednostavno ne možemo lako da prestanemo da žrtvujemo svoje zdravlje i blagostanje – i  ti razlozi  žive unutra, u nama.


Da tačno je…


Svi mi znamo kako da vodimo računa o sebi u priči.
Problem je što teško sebi dajemo dozvolu da pokazujemo ljubav prema sebi i da podržavamo sebe.
Jer, uglavnom naši unutrašnji programi podrazumevaju samoodricanje, samokritiku, umesto nege i ljubavi prema sebi.
 

Ako bih sada navela 20 načina kako da vodite računa o sebi, vi biste verovatno znali sve. Možda biste i produžile listu. 
Jedite zdravo. Spavajte. Izbegavajte beli sećer. Provodite vreme u prirodi. Ograničite vreme gledanja u ekrane. Negujte dobre odnose. Vežbajte svakodnevno.  Odmarajte i punite baterije. Pohvalite sebe.Volite sebe. Smejte se.
 
Ono što vi, i ja, i svi mi moramo da promenimo jesu naši unutrašnji programi – tako da nas ti programi podržavaju da napravimo izbore koji nas podržavaju, maze, neguju.

Razmislite o tome na trenutak.


Ja sam veliki pristalica da duboke mudrosti jedino imaju smisla ako ožive u praksi – tako da možemo da pravimo promene iz dana u dan u svom životu.


Jogi kažu “ Promenite svoje programe, promenite svoj život“
 
Tako sam i  napravila terning  Nežna Disciplina.

Kroz iskustvo promene svojih ličnih unutrašnjih programa na temu ljubavi prema sebi, samokritičara, perfekcioniste, discipline i nežnosti prem sebi. 
Ako i vi želite da promenite svoje programe i stavite sebe na važno mesto u svom životu, na mesto gde primate ljubav pre svega od sebe i onda i od drugih, gde ste svoj verni navijač, i volite i ono što jeste i ono što niste, pridružite mi se na online treningu koji počinje  01.decembra.

Mi zaslužujemo da volimo sebe!💕

Back to list

Povezani postovi