Blog

Da li nas I KAKO naša uverenja drže daleko od onoga što želimo?

Možda ste već čuli, pročitali, kako i koliko moćno i snažno naša uverenja kreiraju naš život… Možda vam je ta priča već i malo „izlizana“, jer i dalje ne znate kako da ovo saznanje iskoristite za rešavanje vašeg konkretnog problema

Naša uverenja nas podržavaju ili zadržavaju u onome što želimo da ostvarimo.

Uverenja su ili vetar u ledja, ili morska struja sa kojom se bezuspešno borimo jer plivamo u kontra smeru.

Najjednostavnije rečeno, uverenja indirektno kreiraju naša ponašanja.Ta naša ponašanja nam donose odredjene rezultate. Ukoliko želimo da promenimo rezultat koje ostvarujemo, moramo promeniti ponašanje koje kreira konkretan rezultat. Da bi promena ponašanja bila trajna i delotvorna neophodno je kreirati novo, korisno uverenje koje će podržati novo ponašanje.
Vrlo često nismo ni svesni svojih uverenja, što je i prirodno. Ne bavimo se preispitivanjem sebe koja su to naša uverenja na ovu ili onu temu. I nema ni potrebe, sve dok se ne nadjemo u situaciji da želimo nešto da promenimo i da nam promena ne ide od ruke. Iz neznanja vrlo često pokušavamo samo snagom svoje volje da promenimo neko ponašanje, i onda kada ne uspemo, proglašavamo sebe slabim, neuspešnim, nesigurnim…Možda i odustanemo. Nema smisla boriti se sa vetrenjačama … Kada shvatimo da, osim naše volje, postoji fenomenalno moćan mehanizam koji se zove UVERENJA, onda promeni koju želimo možemo prići sa druge strane i obezbediti sebi vetar u ledja. Obično nismo kadri sami da menjamo svoja uverenja, jer ih teško prepoznajemo. Možemo se obratiti nekome ko ima potrebno znanje i veštine da nas podrži i uspešno provede kroz proces promene uverenja.

Svako  od nas, uključujući I tebe, dragi  čitaoče, može uspešno i na bezbedan način da promeni svoje nesvesna ograničavajuća  uverenja koristeći jedan od četiri načina:

  1. Hipnoza
  2. Ponavljanjem i kreiranjem novih navika
  3. Incidentno, osoba može sama  jako brzo izmeniti programe  posle nekog traumatičnog iskustva, npr. saznanje o bolesti
  4. Najnovije tehnike za promenu uverenja, koje angažuju fenomenalan kapacitet mozga koji kreira promenu nekorisnog programa u trenutku

Bruce Lipton, Autor knjige  Biologija uverenja

Možda i vi imate temu kojoj se vraćate već više puta, i još niste uspeli u tome što želite...

Možete već sada iskoristiti priliku da me kontaktirate kako bih vas podržala i provela kroz proces promene uverenja koji olakšava vaš uspeh!

Povezani postovi