Blog

Pokreni se…

Možda ste kivni na život, ogorčeni, verujete da je svakodnevnica muka i preživljavanje… I možda ste umorni, bez vere i nade. I možda bi mogli sada da navedete mnogo primera iz svog života koji idu u prilog osećaju ljutnje, nepravde, razočaranja, beznadežnosti … Razumem vas … Verujem da svako od nas poznaje ove osećaje iz bar ponekog ličnog iskustva, život je pun kontrasta…

Na nama je da izaberemo šta ćemo da negujemo u svom umu i srcu.

Kako nam fokus na negativne, teške emocije i misli, može pomoći da odande gde jesmo stignemo tamo gde želimo da budemo? Nikako… Mračeći svoj život i ljude oko sebe, apsolutno ne vodimo sebe u pravcu boljitka.
Kakva je vajda od fokusiranja na negativna iskustva i potvrđivanja koliko je loše? Nikakva… Ukoliko se fokusiramo na loše i na ono što ne želimo ono samo narasta u nama i oko nas.

Ako hoćemo boljitak u svom životu, moramo biti spremni da menjamo sebe, način na koji razmišljamo, kako se osećamo i šta radimo.

Naši rezultati zavise od naših aktivnosti. Neke promene je teže, neke lakše sprovesti. Ono što je važno jeste da smo spremni da uzmemo svoj život u svoje ruke! Da preuzmemo odgovornost za ono što radimo, za rezultate koje postižemo i kako živimo. Preuzeti odgovornost na sebe ne znači osećati se krivim, već biti odgovoran i otvoriti se za korisnije, drugačije reakcije. Otvoriti se da naučimo da sagledavamo nove mogućnosti, da menjamo sebe i svoje odgovore. Izgovaranje na okolnosti, na druge ljude, negodovanje, prigovaranje, ni na jedan način ne ide u prilog našem boljitku.
I zato, još jednom predlažem da uzmemo život u svoje ruke. Vrlo jednostavno, i nije uvek lako. Potrebna je spremnost da radimo i da se menjamo, na bolje, za sebe i svoj život.

Okolnosti su nešto na šta ne možemo uvek da utičemo. Ono na šta možemo da utičemo, i što možemo sami da kreiramo, jesu naši odgovori na date okolnosti.

Uvek, i uvek, imamo izbora da izaberemo način na koji ćemo da odgovorimo na date okolnosti, izazove, ljude, situacije … I ti naši izbori imaju svoju cenu.

Kada nismo zadovoljni rezultatom koji postižemo, treba da promenimo svoj odgovor. I opet, i opet, dok ne ovladamo odgovorom koji donosi željeni rezultat

Najteže je da se zagledamo i uhvatimo u koštac sami sa sobom. Da prigrlimo sebe sa svim svojim nesavršenostima, i da vidimo kako najbolje možemo da iskoristimo svoju snagu i mogućnosti. Da pogledamo u sebe i uvidimo šta je ono što je korisno da promenimo. Da prihvatimo i shvatimo kako sami doprinosimo rezultatima koje kreiramo, i kojima možda nismo uvek zadovoljni. Da se zauvek ne zaustavimo na ne znam, nemam opcija, ne mogu…
I zato ako niste zadovoljni, razmislite šta drugo može biti vaš odgovor na date okolnosti kako biste dobili rezultat koji želite!
Ako biste želeli da putem svog boljitka hodate u timu koji ima znanje i iskustvo na temu pozitivnih promena, u timu koji će vas ohrabriti, inspirisati, naučiti kako da ostvarite promene i rezultate koje želite, pročitajte više informacije o treningu Uspehologija na  https://www.facebook.com/events/566941406834890/

Povezani postovi