Blog

Kako da savladamo nestrpljenje i nađemo svoju meru i tempo!?!

po svojoj meri

Da li i vas muči nestpljenje? Meni je nekad nestrpljenje donelo super poteze i mnogo simpatija, a znam i kada me je koštalo. I ovih dana me nestrpljenje namučilo i naučilo.

Glava je nestrpljiva, ona požuruje, i kaže sad i odmah. Srce nije. Pasija i strast žive, imaju vremena, one ne znaju za rok, za datum, sat i čas.
Moja glava teško pristaje da čeka, hoće brzo, sad i odmah. A nekada suštinski nisam ni spremna za sad i odmah, iako mi se čini da jesam.
Ovo je moja lekcija koju obnavljam poslednje tromesečje.

Da uzmem vremena, da se spremam, da učim dok čekam, i da je to proces u kom mogu i treba da uživam. U putovanju na koje sam krenula.  

Ja sam strastven čovek, strastven roditelj, partner, prijatelj, strastvena u poslu.

U moj život je poslednja ušetala nova uloga, strastvena preduzetnica, koja zamalo da ugrozi sve druge uloge. Trebalo je vremena da je upoznam. Da sa Vi pređem  na Ti.
Nekako je silna i plašljiva, u isto vreme. Predstavlja se kao strpljiva, a uopšte nije. Spremna da sasluša, i  beskompromisna sa druge strane. Izluđivala me, samo se preslišava, broji zadatke, šta jeste, šta nije. Nikad ne odmara. Jako je samokritična. I kada joj se divim odakle joj snaga i energija, nekako me plaši. Nema mere. I kada kaže da nije ništa radila, ne verujem joj, znam kako me umorila. A kad hoću da je opomenem, i da je malo usporim, ona se ukoči, izbeči oči na mene sa pitanjem – Šta ja, šta hoćeš, ne može puno sa malo…  Ja se onda povučem i ne dovodim u pitanje meru, puno i malo. Dok nije počela da divlja. Preuzela moje telo, moju glavu, preuzela sve. U magli vidim  one druge Marije, majku, suprugu, prijatelja …  Kao da su na aparatima, jedva dišu. I nisam se osećala dobro.

po svojoj meri
Kako da nešto promenimo kada nam nije dobro?

Zaista verujem i iskusila sam da su svi odgovori u nama. I to me raduje. Kada zakomplikujemo, mi smo ti koji jedino možemo i da rasvetlimo svoj odgovor, na razne načine. Kroz razgovor, nekad tišinu, kroz vežbu, vizuelizaciju, kroz meditaciju…
I tako sam se i posle razgovora, i tišine, i suza, i buke, vratila na moju omiljenu vežbu – Guided life purpose meditation…. U potrazi za svojim odgovorom, šta i kako dalje, šta ću sa ovom ženom u meni što luduje, kako da joj nađem meru, kako da me čuje a da joj ne kratim krila, kako da sve Marije u meni budu u skladu, a ja u miru.

Kad veruješ ono i bude. Čuješ, vidiš i osetiš svoje prave odgovore.
Zašto kažem da su to pravi odgovori i odakle mi toliko poverenje?
To su odgovori koje čujem jasno, vidim  i osećam šta mi je činiti. Nemam sumnje, dodatnog preispitivanja, osećam da je to to. Ove odgovore prati veliki izdah i osećaj olakšanja! Telesni osećaj je pouzdan kompas!

Evo nas jutros, nas nekoliko u ljubavi i razumevanju! Konstruktivne, jasne!

Ko vam kaže da ne može i ne zna, ja bih dodala,možda ne JOŠ uvek.
Svako može da sazna svoje najbolje odgovore, i možda su nam samo potrebna pravi alati, okruženje i podrška. Da, trening Uspehologija je upravo sve to, odličan put i način da pronađete svoje najbolje odgovore!

Povezani postovi