Blog

Pitam se…..

U poslednje vreme se često pitam šta je to što nas jede iznutra, šta nas to odvaja od nas samih i odvodi na neki put koji je nažalost često jednosmeran ….

Pitam se kako da živimo i proživimo ovaj život u miru i skladu sa sobom.

Kako da u svakodnevnici koja je takva kakva jeste, i ovakva i onakva, nađemo u  sebi ono mesto gde je  prijatno i  lepo na način da se lišimo otpora, nepotrebnog nerviranja, nepotrebnog  psovanja, kritike, pridike, nezadovoljstva, ono mesto  koje obiluje poverenjem da će sve  biti  baš onako kako treba.

Za nekog je to mesto mirna luka, za nekog  proplanak u  šumi, miris cvetnog polja, za nekog zagrljaj  voljene osobe, za nekoga krilo roditelja, i ko zna šta još….

To je mesto  gde su nam stvari  kristalno jasne, mesto gde smo povezani sa sobom, mesto gde nalazimo za sebe  prave odgovore, mesto  na kome razmišljamo iz pozicije ljubavi, zahvalnosti  i  praštanja.

Mesto  na kome ne dokazujemo da smo u pravu, mesto gde ne vodimo umišljene bitke sa izmišljenim protivnicima, mesto  na kome ne postoje teorije zavere, mesto na kome važi  pravilo da se iza svakog ponašanja krije dobra namera, i ne preispitujemo je .

Ovo  mesto postoji u svakom od nas. Na tom mestu živi naše zdravlje, naša radost, naša nada, naša hrabrost, naša  vera. Tu  živimo  mi. I  možda se samo  još ne poznajemo.

 

Povezani postovi