Blog

Kako da znate kada je pravo vreme za promenu?

Osećate da je vreme za promenu, ali kao da utišavate i ignorišete taj unutrašnji glas.

Umorni ste od rutine. Od moram i trebam.
Tako biste hteli život u kom ste radosni, poletni. Život u kom ste vi, vi, i u kom se osećate dobro u svojoj  koži.

Ujedno, dok previru pitanja u vama, šta i kako, i da li je moguće, osećate nelagodu i strah. Šta bi vam ta promena donela, koliko bi vas “koštala”, i da li imate snage da je sprovedete?

Ako je vaš odgovor potvrdan na prethodno postavljena pitanja, da vas ohrabrim, imam dobru vest za vas.

Dobra vest je da postoji proveren način i metod kako da napravite tu promenu koju želite i da konačno postavite život onako kako ste zamišljali za sebe.

Pre nego što finalno odlučite da krenete u susret promeni, evo nekoliko signala koji ukazuju da je stvarno krajnje vreme da nešto promenite u svom životu.
Iako verujem da vam je već sve jasno, i da već vapite za promenom, ponekad nam treba još neki znak sa strane kako bismo lakše krenuli u akciju.

Osećate  kao da ste zaglavljeni

Bilo da se radi o karijeri, zdravlju, emotivnom odnosu, finansijama, ako osećate da ste se zaglavili u nekoj od ovih oblasti i da već neko vreme tapkate u mestu, to je veliki znak da je vreme za promenu.

Vreme je da napustite neke stare načine razmišljanja i delanja, i vreme je za nove koncepte u vašem životu.

Nedostaje vam inspiracija

Ako idete kroz svakodnevnicu  kao po šablonu, da ne kažem kao da ste robot koji izvršava svoje zadatke, bez radosti i strasti, to je veliki znak da je vreme za osveženje.
Ako mislite da je nemoguće vratiti strast i inspiraciju u život, varate se, dete u vama jedva čeka da se zaigra ponovo.

Imate osećaj da stagnirate

Već neko vreme živite jedan uigran život koji za vas više nije izazov. Osećate da ne napredujete, ne učite, ne razvijate se kao emotivno i društveno biće.A to tako želite…
Osećate da želite neko novo iskustvo, izazov kroz koje ćete da rastete i da se osećate zadovoljno!

Osećate se izgubljeno

Imate osećaj kao da nekada ne prepoznajete sebe, pitate se ko sam ja. Kao da ste izgubili tu konekciju sa sobom kroz rutinu i silne obaveze. Zaboravili ste šta vam je važno, šta želite, šta vas raduje. Vrlo često sebe stavljate na poslednje mesto i to vam više ne prija. Želite tu naviku da promenite i da se vratite sebi.

Osećate kao da vam se svet raspada

Mnogo puta trpimo i negujemo određene situacije u životu sve dok ne dođu do ivice raspada. Ustežemo se od promene, mislimo da će proći ili se već nekako razrešiti, sve dok se u jednom trenutku ne nađemo u situaciji da nemamo gde dalje. Dođemo na ivicu svoje provalije i imamo osećaj da će sve da se raspadne.
Posao, veza, finansije, zdravlje  – koja god da je tema u pitanju, krajnje je vreme da  se pozabavite svojom budućnošću. Da raščistite šta vam je važno i da se fokusirate na rešenje i boljitak.

individualni rad coaching

Do sada vam je već sve sigurno kristalno jasno –  potvrdili ste da je i kod vas vreme za promenu,.

Kako bi vam bilo lakše da sagledate šta promena nosi sa sobom, pripremila sam vam jedan kratki upitinik, i nazvala sam ga Spremnost za promenu. U ovom upitniku ćete naći pitanja kroz koja ćete razumeti na kojim nivoima se sve promena dešava i  šta možete da očekujete na putu boljitka.

Želim vam da uživate dok idete ka onome što želite za sebe, i, ne plašite se – dok dođe ono što danas izgleda veliko i nepremostivo, vi ćete se  spremiti za te izazove, korak po korak… I vaše putovanje će biti baš onako kako zamišljate.
Zato, zamišljajte smelo, hrabro, radnosno, podignute glave i sa jasnim ciljem gde želite da stignete.

Ako želite nekoga da vas ponekad drži za ruku, da uvek navija za vas, da vas hrabri, nekoga ko zna recept, „tajne“ i „fore“ koje rade, i ko je prošao tim putem, tu sam za vas.

Marija

 

 

 

 

Back to list

Povezani postovi