Blog

Promena (ni)je dobrodošla!

Da, dugo mi je trebalo da jasno čujem u sebi poziv na promenu. Da uobličim taj glas, da se usudim da ga slušam! I isto toliko mi je trebalo da sebi dozvolim da naglas kažem da nisam zadovoljna, da mi nešto  fali , da me nešto žulja. Jer, život mi je i tada već bio sasvim dobar, drugi bi rekli savršen.
Kao da sam se stidela što se tako osećam. Kritikovala sam sebe kako sam nezahvalna, i govorila sam sebi da nemam pravo da želim nešto još bolje za sebe.
Već sam dobila svoju porciju sreće kojom mogu i treba da budem zadovoljna. Kako i zašto se onda usuđujem da je preispitujem.
A mene je žuljalo nešto unutar mene same. Ono mesto u kom su se sastali mnogi kompromisi. Ono mesto odakle ću ili skroz izgubiti sebe, ili se vratiti sebi.


Dok jednog trenutka nisam ovaj osećaj i poziv shvatila kao privilegiju. Privilegija je biti pozvan.
Privilegija godina, iskustva i ostvarenja, privilegija da još bolje čujem sebe i da pravim izbore sa kojima ću biti u miru i radosti.
I pročitala sam još nešto u tom pozivu, a to je sloboda  Najveća pirivlegija je sloboda.

Uz sve svoje životne uloge, ja sam slobodna! Da budem JA!

I eto me, dala sam sebi dozvolu da krenem i uživam u promeni. Da tražim još, ili nešto drugačije. Da kreiram promene koje želim!

Znate šta? Bitno je započeti! Ponekad sam imala osećaj da od grudve nastaje lavina. Lavina koja ruši ono što treba. I zaobiđe sve ono što je vredno i stameno!
Onda nastane mir, i shvatite da je baš tako trebalo da bude. Sve sa lavinom. Nastavite dalje. I možete stići baš tamo gde želite.
To mesto i osećaj za kojim tragate vi najbolje znate. Prepoznaće ga vaše srce i osećaj, možda i pre glave!

Ako se slično osećate, imate dileme. možda je sada vaš trenutak. Trening Uspehologijaje vaš pouzdan i proveren  vodič za promenu! Na treningu ćete naučiti da pratite sebe i svoj osećaj, definisati šta tačno želite, pokrenuti se na promenu koja vam je potrebna, i stići na mesto za kojim tragate!

Povezani postovi