Blog

Ja (ni)sam optimista, a vi?

Ja sam bivši, sadašnji, budući optimista! Verujem da svako može svoj život da učinim lepšim i boljim. Ne verujem da će biti bolje, samo od sebe, nego da možemo da učinimo da bude bolje! I jednako me ta misao inspiriše! Svaki dan! Izazove one leptiriće u stomaku. Kao kad sam zaljubljena. Ustvari i jesam, ja sam zaljubljena u život.

Veruj da možeš

Osmeh i optimizam

Da se upoznamo

Ne pristajem da budem „flat“, da mi je svejedno. Životu ne pripada odrednica svejedno, jer, i te kako je bitno. Bitno je kako i sa kim provodite svoje vreme, kako trošite energiju, šta mislite, šta čitate, šta konzumirate…Bitno je za vas i vaš život, ne šta drugi misle.

Volim da budem fleksi, gipka, da razumem i kada jeste i kada nije, to mi nekako leži! Ne volim zaricanja. Jednom mi je neko rekao na ovo  – Pa da, ali onda je sve relativno, šta je sveto?
Sveto je ono što je sveto vašoj duši, vašem srcu. Um voli i lepi etikete, sebi i drugima. To vrlo često i nije baš korisno.

Istražujte

Životno sam opredeljena da istražujem, šta mogu, i šta treba da uradim da bi mogla ono što još uvek ne mogu! Da iskoračim za ono što mi je važno.I ne pričam samo o „velikim“ stvarima. Ponekad je to – kako manje da radim i više da odmaram, na primer. Zvuči možda smešno,ali i to nekada bude mali lični podvig. Kad se zaboravim!

Cilj

Lični podvig

Da li je optimizam koristan?

Optimizam me uvek služio. Imam osećaj da sam često dobijala i više. Ili je to zato što ne merim kada dajem. Ne postoji vaga da izmeri ljubav i veru.To je ona puna čaša! Ili je to samo moj osećaj koji mi se sviđa. Ljudi me ponekad pitaju  –  Kako se ne razočaraš, odakle ti ta luda vera i energija? Meni se sviđa taj „drive“. Sviđa mi se osećaj. Ne vozim tu vožnju samo radi cilja i rezltata, meni se sviđa da živim u tom štimungu, vedrom, nasmejanom, lepršavom, spremna na akciju.

Osećaj ne može da vas razočara, može da vam prija ili ne. I oni, osećaji, dolaze odnekud – od vaših misli.
Očekivanje može da vas „razočara“, i da vam se ne svidi osećaj koji dođe od misli da neko ili nešto nije onako kako ste očekivali.

 

Korisna misao

Misao koja me služi je da stvari uvek budu baš onakve kakve treba da budu. I ovakve i onakve. I da imaju svoju svrhu. Dobru svrhu, za koju ponekad treba vreme da je razumem. I u radosti čekam razumevanje. Rekoh vam da sam nepopravljivi i strastveni optimista  i istraživač svog bića.

Učenje

Jedan moj učitelj je rekao da:

Svi naši problemi dolaze od očekivanja da stvari treba da budu drugačije od onoga kakve jesu, da drugi treba da budu drugačiji nego što jesu, i da i mi sami treba budemo drugačiji od onoga što jesmo.

Suprotno od ovoga je prosvetljenje. Prosvetljenje nosi radost. Životnu radost. To je priča koja ima mnogo redova, nekada je proces, nekada je stvar trenutka. lakše je pričati o tome, nego živeti. Ja želim i biram da idem tim putem.

 

 

 

Povezani postovi