Blog

Život kao dar

8587584d730a32cb3b05e8dca97ac4ab

Sreća, da li je to  za mene ?


Ako mislite da se sreća, radost, zadovoljstvo dešavaju drugima, drago mi je da imam priliku da vam saopštim ovu fenomenalnu vest: svi smo na ovaj svet došli blagosloveni životom kao najvećim darom, i sada, ovde, i odmah, možemo da odlučimo kako ćemo da ga provedemo.

Nekada je lakše imati izgovore i biti nezadovoljan, nego poverovati da zaslužujemo najbolje, zasukati rukave i uraditi sve što je potrebno da živimo život kakav želimo za sebe.

Ako iz nekog razloga još uvek ne verujete da je  baš I  vama namenjen ispunjen život, uzmite papir i olovku i napište sve ono divno u vezi vas. Šta je sve ono što volite kod sebe, ono što osećate ako svoje najveće bogatstvo, šta dobro radite, zašto ljudi vole da vas imaju u svom okruženju, timu, pišite , i još pišite. Vratite se na ovo što ste napisali, i dodajte još stvari na ovu listu…. Pogledajte, pročitajte, osetite kakva ste divna osoba. Koliko resursa i kvaliteta ima u vama, i na  koji način ovaj svet činite boljim mestom za život.

 

Dajte najbolje od sebe! 

Ako izaberemo da damo izistinski najbolje od sebe, dozvolićemo sebi da živimo ispunjen život i na način koji želimo za sebe, umesto da se skrivamo iza ne mogu, nije to za mene, nisam ja za to, kasno je, nije vreme…..

Nemojte kalkulisati sa davanjem sebe sebi I svom životu. Dajte sebi najbolje od sebe. Volite sebe, bodrite, hvalite, nagradite…. Ovo nije sebično, ovo je najbolje što možete da uradite i za sebe i za druge.

Kada volimo i poštujemo sebe, tek onda možemo da volimo i poštujemo druge. Čovek koji ne vidi dobro i bogatstvo u sebi , ne može da vidi dobro ni bogatstvo u drugima, ni u životu.

 

 

Povezani postovi